lidery-konhresu-dosiahly-zghody-shchodo-dopomohy-izrailiu-ta-ukraini-chak-shumer

Лідери Конгресу досягли згоди щодо допомоги Ізраїлю та Україні – Чак Шумер

 • 141309 переглядiв

Лідери Конгресу досягли консенсусу з президентом Байденом щодо надання допомоги як Ізраїлю, так і Україні, і планують цього тижня ухвалити додатковий законопроект про національну безпеку для допомоги обом країнам.

Лідери Конгресу США у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом досягли консенсусу щодо допомоги Ізраїлю та Україні. Про це повідомляє ABC News з посиланням на заяву лідера більшості у Сенаті демократа Чака Шумера, передає УНН.

Деталі

Сенатор сподівається, що цього тижня можна буде "щось зробити, щоб допомогти обом країнам".

Найкращий спосіб надіслати допомогу Ізраїлю та Україні – це розглянути та прийняти в Палаті представників схвалену сенатом додаткову програму національної безпеки, яка включає допомогу обом країнам

констатував Шумер.

Доповнення

Раніше лідер республіканців у Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз заявив, що на тлі атаки Ірану на Ізраїль, Палата представників наступного тижня змістить свій раніше оголошений графік, щоб натомість розглянути допомогу Ізраїлю.

Того ж дня спікер Палати Майк Джонсон підтвердив, що він винесе на розгляд допомогу і Україні. Водночас деталі цього досі невідомі.

Після переговорів з 45-м президентом США Дональдом Трампом, Джонсон сказав, що той підтримує надання Україні кредитів замість грантів і використання російських активів для оплати нової допомоги. За його словами, ці елементи можуть бути частиною пакета допомоги.

"Це ідеї, які, на мою думку, можуть отримати консенсус", – заявив він.

Конгрес США наступного тижня розгляне законопроєкт на підтримку Ізраїлю14.04.24, 11:05 • [views_0]