likar-nazvav-prichini-splesku-kovidu-u-stolitsi-pravila-ye-ta-meriya-ne-kontrolyuye-yikh-dotrimannya

Лікар назвав причини сплеску "ковіду" у столиці: правила є, та мерія не контролює їх дотримання

 • 18333 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. З 00:00 14 вересня почало діяти нове епідемічне зонування, і місто Київ потрапило до "помаранчевої зони". За минулу добу у столиці було зареєстровано 168 нових хворих на "ковіду". Причини росту захворюваності у Києві лікарі вбачають у тому, що місцева влада не контролює виконання карантинних правил, зокрема, з боку перевізників і закладів харчування. Про це у коментарі УНН розповів лікар-інфекціоніст Віталій Євтушенко.

"Наша лікарня забезпечена всім у повній мірі, тестуванням також. Та мене обурює інше: у нас розроблені і впроваджені алгоритми, як зменшити передачу інфекцій. Якби слідкували більш ретельно за цим, що є повноваженням влади міста, бо правила є, а вони не працюють. Передача вірусу, в основному, є у місцях скупчення. Тим паче, якщо це замкнуте приміщення: гляньте на транспорт - скільки там людей їздить... І чи слідкує хтось за тим, як "набиті" маршрутки. На самому початку слідкували, а зараз взагалі: як хочуть, так їздять.

Те ж саме стосується кафе і ресторанів – там ніхто не слідкує за дистанцією. Вчора у церкву зайшов – 90% людей без масок, стоять один коло одного і дихають у потилицю. А тому посилити контроль треба, і якщо місцева влада не впровадить його, то ми так ніколи "ковід" не поборемо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза "ковід"-тестування: ІФА-скринінг серед лікарів відсутній, а пацієнти оплачують тести власним коштом.

Як писав УНН, ІФА-тестування на COVID-19 у Києві провели у менше 1% населення.

Тож масовий скринінг громадян, який до цього був обіцяний чиновниками, у столиці так і не розпочався.

Нагадаємо, що за словами епідеміологів, саме ігнорування ІФА-досліджень та невиявлення контактних осіб і є причинами значного погіршення коронавірусної ситуації в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство