likar-nazvav-umovu-za-yakoyi-koronavirus-mozhe-peretvoritisya-u-sezonnu-khvorobu

Лікар назвав умову за якої коронавірус може перетворитися у сезонну хворобу

 • 27039 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Якщо від коронавірусу з’являться дієві препарати - вірус може стати сезонним. Такої думки лікар Олександр Карловський, передає УНН

Він наголосив - наразі про сезонність мови не йде, бо інфекція у світовому розрізі лише набирає обертів і продовжує мутувати.

Цитата

“Так, таке буває з багатьма вірусами: спочатку вони агресивні, а потім стають сезонними. Але на прикладі коронавірусу ми бачимо, що це незвичний вірус, бо кожна наступна мутація ще більш серйозніша (...) Якщо дійсно знайдуться ефективні препарати, які дійсно дієві і рятують від ковіду – тоді це захворювання має шанси стати сезонним”, - вважає лікар.

Деталі

Тим часом в Ізраїлі зафіксували перший випадок інфікування новим південноафриканським штамом COVID-19.

Щодо нового штаму, то вже встановлено, що він володіє 50 мутаціями. Згідно з попередніми висновками місцевих вчених, цей штам здатний вражати людей, які пройшли повний курс вакцинації. Однак поки це тільки припущення.

До теми

Наразі вчені намагаються винайти препарати від коронавірусу, які б допомагали ефективно вилікуватися як вакцинованим так і тим, хто ще не встиг щепитися. Такий препарат, за словами науковців, найближчим часом може з’явитися в Україні.

Його створили вітчизняні вчені, а розробкою займалися ізраїльські науковці спільно з українськими. Відомо, що до складу входить хлорнувата кислота з гіпохлоритом іона, натрію хлорид і вода. Він вже показав свою ефективність та використовується для збереження роботи критичної інфраструктури Ізраїлю.

Вчені наголошують — україно-ізраїльський препарат може застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості коронавірусу та навіть може використовуватися разом з кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ.

Окрім того, дослідниками не було зафіксовано побічних реакцій під час використання цього медичного виробу. А загальний термін лікування хворих скоротився в 2-3 рази до 7-12 днів.

Українські Національні Новини

Суспільство