likar-polovogo-budinku-pidozryuyetsya-u-profesiyniy-nedbalosti

Лікар полового будинку підозрюється у знівеченні обличчя немовляти

 • 20146 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Лікарю пологового будинку міста Черкаси оголошено підозру за неналежне виконання своїх професійних обов'язків. Про це УНН повідомили у прес-службі Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, в 2015 році лікар-педіатр-неонатолог міського пологового будинку м. Черкаси, неналежно виконала свої професійні обов'язки, що спричинило тяжкі наслідки для новонародженої дівчинки у вигляді знівечення обличчя внаслідок загоєння опікових ран, для виправлення яких необхідне оперативне втручання.

Вирішити питання про наявність або відсутність складу злочину в діях медпрацівників, як і надання медичної допомоги новонародженій дитині, не було можливим через тривале здійснення необхідних судмедекспертиз.

На даний час лікарю оголошено підозру за ч. 2 ст. 140 (невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

У разі доведеності вини лікарю загрожує покарання до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині головного лікаря медзакладу підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Українські Національні Новини

Здоров'я