likar-pro-posilennya-epidzakhodiv-ekspres-testi-na-kordoni-ne-zupinyat-delta-shtam-koronavirusu

Лікар про посилення епідзаходів: експрес-тести на кордоні не зупинять дельта-штам коронавірусу

 • 21056 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Уряд зобов’язав прибулих з Індії, Британії, РФ і Португалії здавати експрес-тест на антиген коронавірусу для протидії поширення "дельта"-штаму в Україні. Однак дослідження показали, що експрес-тести на антиген коронавірусу виявляють лише половину безсимптомних випадків коронавірусу. Тож головний лікар Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В.Громашевського НАМН України Олександр Карловський вважає, що в цьому випадку варто використовувати значно чутливіші вітчизняні ІФА-тести на антиген або ПЛР-тести на COVID-19, інформує УНН.

Цитата:

"Краще в цій ситуації робити ПЛР-тест, бо він чутливіший або ІФА на антиген коронавірусу. ПЛР визначає РНК вірусу, а ІФА-тест на антиген визначає білкову частину вірусу, тому вони рівноцінні. У них висока специфічність і чутливість", - пояснив експерт.

Деталі

Навіть попри те, що ІФА-тест на антиген потребує лабораторних умов проведення, за словами лікаря, діагностикум не вимагає дорогого обладнання або вузькоспеціалізованого персоналу, на відміну від ПЛР-тесту. Тоді як експрес-тести на антиген обмежені у чутливості, особливо коли мова йде про безсимптомних хворих у контексті протидії небезпечному «дельта»-штаму коронавірусу.

"Швидкі на антиген не такі чутливі. І якщо ми глобально дивимось, то в цьому контексті однозначно краще ІФА на антиген чи ПЛР-тест", - наголосив Карловський.

 

Українські Національні Новини

Суспільство