likar-rozpoviv-yak-shvidko-legka-forma-koronavirusu-perekhodit-u-vazhku

Лікар розповів, як швидко легка форма коронавірусу переходить у важку

 • 33873 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Під час першої хвилі коронавірусу до важких пневмоній і до дихальної недостатності люди доходили за 7-10 діб. Зараз цей час значно скоротився. Про це УНН розповіла головний лікар Миколаївської обласної лікарні Світлана Федорова.

Цитата

“Ми всі знаємо що нині мутований вірус, а я вважаю що дельта штам, який мутував кілька разів – він дуже швидко розвивається. Тому якщо раніше у першій хвилі до важких пневмоній і до дихальної недостатності люди доходили за 7-10 діб, то зараз це можуть бути лічені години”, - заявила головний лікар.

Саме тому на її думку раннє лікування коронавірусу є обов'язковим.

“Потрібно розпочинати лікування якомога раніше. При цій хвилі не такий кашель, не така висока температура і тому людина сидить вдома і не лікується, а на 3 і 4 добу починається задишка, падає сатурація і людина тільки тоді розпочинає лікування і може дійти до реанімаційного стану”, - вважає Світлана Федорова.

Варто додати

На думку лікаря Андрія Роханського, швидке раннє лікування від інфекції може убезпечити людину, що вже захворіла, від складного перебігу коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Перший автомобіль у водія-боржника вилучили у Харкові

     • 17178 переглядiв

    Ізраїль випробовує масивну надувну систему виявлення ракет

     • 15465 переглядiв

    ООС: вдень бойовики тричі порушили "тишу"

     • 20672 переглядiв