likar-rozpoviv-yak-vberegtisya-vid-gripu

Лікар розповів, як вберегтися від грипу

 • 23944 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. В Україні вже декілька тижнів підряд захворюваність на грип має високий показник й середню інтенсивність, тому як вберегтися від хвороби, кореспонденту УНН розповів лікар-експерт з громадського здоров’я Отто Стойка.

"Вакцинація – це ефективна профілактика в першу чергу від ускладнень. Люди, які вакциновані, знаходяться під меншим впливом, особливо, які мають хронічні захворювання, такі як серцево-судинні, гіпертонічну хворобу, перенесли інсульти, інфаркти, для них це дуже ефективно. Тому до кінця березня ще можна роботи щеплення", - сказав Стойка.

Лікар порадив, окрім вакцинації, слідкувати за особистою гігієною, мити руки.

"Найпоширеніший шлях зараження - це повітряно-крапельний, особливо, коли люди у закритому приміщенні кашляють, чхають… У квартирах, офісах завжди потрібно робити провітрювання й дотримуватися правильного мікроклімату – повітря в приміщенні не вище 24 градусів й вологість 40-60%", - розповів Стойка.

За його словами, важливо, щоб люди, які відчувають хворобливий стан, залишалися вдома або відразу йшли до лікаря.

"Одягали маски, щоб не наражати інших на небезпеку, кашляли та чхали в одноразові серветки або, у крайньому випадку, у згин ліктя", - сказав Стойка.

Окрім того, лікар зазначає, що не потрібно займатися самолікуванням, а йти до лікаря.

Нагадаємо, з 5 по 10 лютого від грипу померли дві пенсіонерки із Запоріжжя та підліток з Якимівки. Усі вони не були вакциновані.

Як повідомлялося раніше, в Україні цього епідсезону від грипу померло 26 людей.

Українські Національні Новини

Здоров'я