likar-rozpoviv-yak-zakhistititi-svoye-zdorovya-vid-rizkikh-zmin-pogodi

Лікар розповів, як захистити своє здоров'я від різких змін погоди

 • 31773 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Різкі зміни погоди негативно впливають на людей із хронічними захворюваннями. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

"Різкі перепати погоди впливають, у першу чергу, на людей із хронічними захворюваннями – такими, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, із легеневими захворюваннями, після виснажливих якихось гострих хвороб. І є люди чутливі, які реагують на перепади атмосферного тиску, на погоду, - наприклад, які страждають на ревматоїдний артрит або інші захворювання рухового апарату. Відсутність сонця впливає на настрій людей – аж до психічних розладів", - зазначив медик.

За його словами, вплив погоди може проявлятися через стрибки тиску, прискорений пульс, запаморочення, в’ялість, знижений тонус, сонливість, головний біль, загострені болі у хворих на ревматизм людей.

Людям із хронічними захворюваннями у періоди різких коливань температури повітря слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття. Для всіх поради – вести більш здоровий спосіб життя – у першу чергу, звернути увагу на повноцінний сон, щоб людина повноцінно висипалась, щоб перебувала на свіжому повітрі й регулярно провітрювала приміщення

Крім того, за порадою лікаря, під час змін погоди слід звернути увагу на більш якісне і повноцінне харчування, збільшивши кількість овочів і фруктів у раціоні, які мають складати половину денного раціону. Крім того, лікар нагадав, що у такі періоди особливо людям із хронічними захворюваннями слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.

Як повідомляв УНН, у п'ятницю, 28 червня, в Україні характер погоди зміниться - прийде похолодання.

Українські Національні Новини

Здоров'я