likari-bachat-slugu-narodu-valeriya-zuba-u-profilnomu-komiteti-vr

Лікарі бачать "Слугу народу" Валерія Зуба у профільному комітеті ВР

 • 12512 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Генеральний директор КНП "Чернігівський медичний центр сучасної онкології" Валерій Зуб є професіоналом своєї справи. На рівні Чернігівської області він показав, що таке сучасне і якісне лікування онкологічних захворювань. Тому в парламенті він зможе з легкістю запустити реформу вітчизняної охорони здоров'я по-справжньому. Таку думку в коментарі УНН висловив доктор медичних наук, професор, лікар-онколог Юрій Думанський.

"Я знаю Валерія Зуба досить добре. Як дуже активного керівника великої онкологічної установи, яке забезпечує високоефективну допомогу онкологічним хворим Чернігівської області. Крім того, що він досить розумний і грамотний керівник - він ще дуже хороший хірург - онколог, який безпосередньо біля операційного столу допомагає онкологічним хворим перенести це важке захворювання", - підкреслив Думанський.

В галузі вітчизняної охорони здоров'я накопичилося багато проблем, продовжив лікар-онколог.

На його думку, Зуб в стінах ВР з ними впорається.

"Якщо він (Зуб - ред.) пройде у ВР і буде там працювати у складі комітету з охорони здоров'я - то його внесок у розвиток сучасної української медицини буде досить вагомим. Тому що сьогодні назріла необхідність по-справжньому реформувати нашу охорону здоров'я. Проблем дуже багато і вирішувати їх потрібно найближчим часом, інакше ситуація буде тільки погіршується. І мені здається, що Валерій Зуб зможе впоратися з існуючими проблемами", - сказав він.

Нагадаємо, Валерій Зуб балотується в народні депутати від партії "Слуга народу" по 209-му округу (Чернігівська область).

Раніше підтримку Зубу висловили колишній міністр охорони здоров'я Василь Князевич та головний онколог України Олексій Ковальов.

"Такі, як Валерій Зуб, потрібні українському парламенту", - в свою чергу зазначив Олександр Толстанов, доктор медичних наук, проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П.Л.Шупика.

"Парламент взагалі, з моєї точки зору, повинен складатися з високих професіоналів, які не тільки мають вищу освіту, а й відповідний досвід роботи з документами, законотворчої діяльності на різних рівнях, а не просто політичну привабливість або спрямованість. Тільки високий професіонал може дати можливість змінити або модернізувати ту чи іншу галузь. Я думаю, що Валерій Зуб належить до таких людей", - підсумував він.

Українські Національні Новини

Політика