likari-peresadili-vukho-z-klitin-lyudini-zroblene-za-dopomogoyu-3d-printera

Лікарі пересадили вухо з клітин людини, зроблене за допомогою 3D-принтера

 • 223280 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Медична група зі США заявила, що вони реконструювали людське вухо, використовуючи власні тканини пацієнта, для створення тривимірного біоімплантату. Вони сподіваються, що цю новаторську процедуру можна використовувати для лікування людей з рідкісними вродженими дефектами. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Операція була проведена в рамках ранньої стадії клінічних випробувань для оцінки безпеки та ефективності імплантату для людей з мікротією, у яких зовнішнє вухо маленьке і не сформоване належним чином.

AuriNovo, як називається імплантат, був розроблений компанією 3DBio Therapeutics, а операцією керував Артуро Бонілья, засновник та директор Інституту мікротії та вродженої деформації вуха у Сан-Антоніо, штат Техас.

Він сказав, що сподівається, що імплантат одного разу замінить нинішнє лікування мікротії, яке включає або пересадку хряща з ребер пацієнта, або використання синтетичних матеріалів пористого поліетилену (ЗІЗ) для реконструкції зовнішнього вуха.

Процедура включає 3D-сканування протилежного вуха пацієнта для створення плану, потім збір зразка клітин вушного хряща і вирощування їх до достатньої кількості.

Ці клітини змішують з біочернилами на основі колагену, з яких формується зовнішнє вухо. Імплантат оточений друкованою біорозкладаною оболонкою, що забезпечує ранню підтримку, але з часом вбирається в тіло пацієнта.

Передбачається, що імплантоване вухо з часом дозріває, набуваючи природного зовнішнього вигляду та еластичності звичайного вуха.

Імплантати, надруковані на 3D-принтері також можуть бути використані для лікування інших станів, пов'язаних з хрящем, включаючи дефекти або травми носа, реконструкцію грудей, пошкодження меніска в коліні або розриви обертальної манжети плеча.

Доповнення

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, мікротія зустрічається приблизно у 1 з кожних 2000-10000 дітей. Фактори, які можуть збільшити ризик, включають матерів з діабетом та дієту матері з низьким вмістом вуглеводів та фолієвої кислоти.

Хлопчики частіше страждають, ніж дівчатка, при цьому латиноамериканці, азіати, жителі островів Тихого океану та корінні американці страждають більше ніж білі неіспаномовні.

Українські Національні Новини

Здоров'я