likarni-dodatkovo-zabezpechat-generatorami-u-moz-povidomili-pro-situatsiyu

Лікарні додатково забезпечать генераторами: у МОЗ повідомили про ситуацію

 • 262480 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Міністерство охорони здоров'я зі Світовим банком відпрацьовує питання можливого постачання в медичні заклади України додатково 1100 генераторів, на додачу до уже поставлених 570-и від початку війни. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, пише УНН.

Деталі

Міністр вказав, що другий етап медичної реформи, який розпочався 1 квітня 2020 року, передбачав забезпечення медзакладів генераторами "в обов’язковому порядку перед заключенням договору з НСЗУ". І це сталося.

Однак, війна виявила проблему недостатньої потужності генераторів, оскільки частина з них могла забезпечувати роботу лише окремих відділень, а не всієї лікарні.

Цитата

«За період війни виключно МОЗ доставлено до закладів охорони здоров’я вже 400 потужних дизельгенераторів, плюс ВООЗ надала ще 170, і зараз ми відпрацьовуємо зі Світовим банком додаткову поставку 1100 генераторів», - сказав Ляшко.

За його словами, деякі генератори будуть для лікарень, які не мають стаціонарної медичної допомоги, у тому числі й для закладів первинної ланки, інша частина дозволить наростити потужності, щоб медичні заклади могли повноцінно функціонувати без централізованого електропостачання тривалий час.

Доповнення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Україна від донорів отримала 700 генераторів. Ще 900 буде доставлено від них найближчим часом.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Миколаївщину вночі знову обстріляли окупанти, є пошкодження

     • 214059 переглядiв

    Генштаб: кількість ліквідованих окупантів перевищила 75 тисяч

     • 254180 переглядiв

    По Україні оголосили повітряну тривогу

     • 342065 переглядiв

    Від 0° до 16° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 356509 переглядiв