liniyu-rozmezhuvannya-cherez-stanitsyu-lugansku-za-tizhden-peretnulo-ponad-9-tis-osib

Лінію розмежування через "Станицю Луганську" за тиждень перетнуло понад 9 тис. осіб

 • 26246 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Лінію розмежування у КПВВ "Станиця Луганська" за минулий тиждень перетнуло 9 227 осіб, з яких 4710 - в бік тимчасово окупованої Луганщини. Про це пише УНН з посиланням на пресцентр штабу ООС.

Деталі

Повідомляється, що за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил відкриті для пропуску через лінію розмежування усі КПВВ. Контрольні пункти функціонують щоденно з 8:00 до 16:00.

"Проте, рух в більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблокований з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській". Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти розблоковують рух двічі на тиждень, у понеділок та п’ятницю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для безперебійної роботи контрольного пункту "Станиця Луганська" залучено достатню кількість персоналу Держприкордонслужби України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запропонував надати автобус-човник для перевезення людей через лінію розмежування на КПВВ “Золоте”

"У цілому пасажиропотік залишався на рівні минулого тижня. Пропускні операції здійснювались ритмічно. Громадяни пересувались дотримуючись соціальної дистанції, без накопичень перед КПВВ. За тиждень в цьому дорожньому коридорі на тимчасово окуповану територію України прослідували 4710 осіб, а на контрольовану територію 4517 осіб", - інформує ООС.

Також у КПВВ "Новотроїцьке" лінію розмежування перетнули 182 громадянина та 32 транспортних засоби до тимчасово окупованої Донеччини, водночас 162 громадянина та 29 транспортних засобів на підконтрольну Україні територію.

Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 10 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

"Упродовж тижня прикордонники виявили чотирьох громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Протягом минулої доби, 20 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика