lishe-6-ukrayintsiv-vvazhayut-zhiteliv-okupovanogo-donbasu-zradnikami-doslidzhennya

Лише 6% українців вважають жителів окупованого Донбасу зрадниками - дослідження

 • 10932 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Наразі більшість українців ставляться до жителів окупованих частин Донбасу із співчуттям і вважають їх заручниками ситуації. І лише 6% називають тих, хто залишився на непідконтрольних територіях, - зрадниками. Про це під час дискусії повідомила аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Марія Золкіна, передає кореспондент УНН.

"Всупереч будь-яким моментам політичних маніпуляцій, в українському суспільстві відсутня ворожість і агресія до людей, які залишилися на окупованих територіях. Переважає співчутливе ставлення щодо людей, оскільки абсолютна більшість українців вважають тих, хто опинився на окупованих територіях, заручниками. 30% вважають, що вони заручники певних обставин (сімейних, матеріальних, фінансових), які не дозволяють людям покинути непідконтрольні території. Є в нас 25%, які вважають, що ті люди елементарно є заручниками дій НЗФ, і 14,5% вважають, що ці люди заручники, але заручники провальної політики української влади щодо непідконтрольної території. У сумі ми отримуємо ситуацію, коли тільки 6% українців, які проживають поза межами окупованих територій, вважають тих, хто лишився там зрадниками. І оце співчутливе ставлення переважає в абсолютно всіх регіонах України", - сказала М.Золкіна.

При цьому вона додала, що стабільно 70% українців вважають, що ми треба орієнтуватися на компроміси, щоб було припинено конфлікт.

"Проте, коли доходить до конкретних можливих варіантів цих компромісів, - готовності до них немає", - розповіла додала М.Золкіна.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв жителям тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей повернення в єдину українську родину.

Українські Національні Новини

Суспільство