lishe-kozhen-desyatiy-ukrayinets-gotoviy-do-teritorialnikh-postupkiv-zaradi-miru-opituvannya

Лише кожен десятий українець готовий до територіальних поступків заради миру – опитування

 • 126052 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Лише 10% опитаних українців вважають, що для якнайшвидшого завершення війни можна відмовитися від деяких територій. Категорично проти такого перебігу подій – 82%.  Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), інформує УНН.

Цитата

"Для 82% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій", – ідеться у повідомленні.

Деталі

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Навіть на сході, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 68% проти поступок (готові на поступки – лише 19%), а на півдні – 83% проти поступок (готові – лише 9%).

Серед респондентів, які зараз проживають на окупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки – 18%). Водночас серед тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки – лише 5%).

Додамо

Опитування провели упродовж 13-18 травня методом телефонного інтерв’ю. Всього опитали 2000 респондентів з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО. 

Статистична похибка не перевищує 2,4%.

Нагадаємо

Михайло Подоляк повідомив, що у кулуарах Всесвітнього економічного форуму ведуть розмови про можливість домовитися з кремлем.

Минулого тижня росія через лояльних західних експертів просувала наратив про те, що світу та Україні треба йти на поступки з нею.

Українські Національні Новини

Суспільство