lisova-pozhezha-na-kharkivschini-do-gasinnya-zaluchili-potyag-litak-i-vertolit

Лісова пожежа на Харківщині: до гасіння залучили потяг, літак і вертоліт

 • 12386 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Рятувальники ліквідували пожежу в лісгоспі поблизу сіл Гатище та Огірцеве Харківської області. Про це повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Харківській області, передає УНН.

"3 вересня о 7:44 пожежу повністю ліквідовано", - йдеться в повідомленні.

Осередок пожежі поблизу села Гатище на площі близько 10 га локалізували у той самий день о 17:30. А осередок поблизу села Огірцеве на площі близько 2 га - о 18:00. Наступного дня, 2 вересня, продовжувалися роботи з гасіння окремих осередків займання. На місці пожежі працювали від ДСНС чотири автоцистерни та 16 рятувальників особового складу, а також дві автоцистерни, чотири трактори, один модуль та 20 співробітників від лісгоспу.

"Загроза населеним пунктам відсутня. Всього до гасіння осередків пожежі було залучено 166 чол., 33 од. техніки та пожежний потяг, з них від ДСНС 102 чол. о/с та 25 од. техніки, в тому числі гелікоптер Мі-8, літак АН-32П. Авіацією ДСНС здійснено 27 скидів води (72 т), із них вертольотом - 24 скиди (48 т), літаком - 3 скиди (24 т)", - уточнили рятувальники.

Нагадаємо, загоряння двох осередків лісової підстилки на площі 12 га сталося 1 вересня о 13:00 поблизу села Гатище та села Огірцеве Вовчанського району на території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу. Так, біля Гатища спалахнула пожежа на площі близько 10 га. А в районі Огірцевого - на площі близько 2 га.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП