lisova-pozhezha-na-kipri-scho-viruye-drugiy-den-pospil-zabrala-zhittya-chotirokh-lyudey

Лісова пожежа на Кіпрі, що вирує другий день поспіль, забрала життя чотирьох людей

 • 23192 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Чотири людини були знайдені мертвими, коли на Кіпрі другий день поспіль вирує величезна пожежа, яка знищила численні лісові масиви. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Пожежа, що роздувається сильними вітрами, торкнулася щонайменше 10 населених пунктів на площі 50 квадратних кілометрів в передгір'ях гірського хребта Троодос, в районі соснового лісу і густо зарослих чагарників.

Жертви імовірно є громадянами Єгипту, були знайдені мертвими недалеко від громади Оду, на північ від міст Лімассол і Ларнака.

"Всі ознаки вказують на те, що це ті чотири людини, які пропали безвісти з учорашнього дня", - сказав міністр внутрішніх справ країни Нікос Нуріс.

Контекст

Були спроби запобігти поширенню вогню через гори і зупинити його, не давши дійти до Махераса, соснового лісу і однією з найвищих вершин Кіпру.

Виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, заявила, що пожежні літаки вилетіли з Греції, щоб боротися з вогнем, а Італія також планує надіслати повітряних пожежних.

У заяві Єврокомісії говориться, що аварійний супутник ЄС "Copernicus" також був активований для надання карт оцінки збитку постраждалим районам.

Доповнення

Причина пожежі, що почалася близько полудня в суботу, не з'ясована. Поліція повідомила, що допитувала 67-річного чоловіка в зв'язку з пожежею.

Температура повітря на Кіпрі в останні дні перевищує 40 градусів за Цельсієм.

Українські Національні Новини

Новини Світу