lissitsa-prokomentuvav-diskusiyniy-zakon-pro-lokalizatsiyu-virobnitstva

Ліссітса прокоментував дискусійний закон про локалізацію виробництва

 • 7542 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Під час дискусії про глобальні кризи та локальні рішення на конференції з управління аграрним бізнесом "Ефективне управління Агрокомпаніями" (LFM) президент УКАБ, генеральний директор Алекс Ліссітса прокоментував законопроект щодо локалізації виробництва та його можливий вплив на Асоціацію України з ЄС, повідомляє УНН.

Ліссітса зазначив, що він має відповідати раніше взятим зобов’язанням України перед ЄС.

"Дуже багато є моментів, які треба узгодити з Євросоюзом. Щодо виконання плану робіт з локалізацією, я не думаю що це відіграє таку роль. У нас багато інших питань, які стосуються наших умов з ЄС", - зазначив Ліссітса.

Також він розповів про досвід Америки та Німеччини, де є підприємства, котрі виготовляють більшість своїх товарів на територіях інших країн.

"Питання виникло першим не в Україні, а в Америці. Коли там почалася криза - закінчилися антисептики і туалетний папір, бо виявилося, що їх країна не виробляла туалетний папір взагалі, а завозили з Китаю. Відповідно, що у туалет не було з чим йти, стояли черги у магазинах... Я можу привести приклад інший - який стосується Німеччини: ви знаєте, є спортивна фірма Adidas. Так от, до вашого відома: 85% ціни, яку складає продукція, це відсоток за роботу, яка виконується не на території Німеччини… Тому, відповідно, виникає питання: якщо робота проводиться не на території Німеччини, то чому держава повинна підтримувати компанію у випадку кризи?", - сказав Ліссітса.

Нагадаємо, законопроєктом №3739 пропонується внести зміни до закону про публічні закупівлі "з метою модернізації української промисловості". Ідеться про встановлення тимчасово — з 1 січня 2021 року строком на десять років — особливостей здійснення процедур закупівлі окремих товарів. З метою удосконалення процедури оцінювання тендерних пропозицій пропонується встановити перелік товарів, щодо яких використання вимог локалізації є обов’язковим при проведенні публічних закупівель.

Українські Національні Новини

Економіка