list-eynshteyna-pro-boga-vistavili-na-torgi

Лист Ейнштейна про Бога виставили на торги

 • 10605 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Аукціон Christie's виставив на торги лист вченого, фізика Альберта Енштейна про Бога, написаний ним у 1954 році, за рік до його смерті. Про це повідомляє УНН з посиланням на публікацію в газеті The Local.

"Рукописний лист Альберта Ейнштейна про його думки про Бога, релігію і пошуки сенсу має надійти у продаж у Нью-Йорку", - йдеться в заяві Christie's.

Як повідомляє видання, лист був написаний легендарним фізиком за рік до смерті в Прінстоні, Нью-Джерсі, його було адресовано німецькому філософу Еріку Гуткінду.

"Слово "Бог" для мене не що інше, як вираз і продукт людських слабкостей, Біблія - ​​колекція поважних, але все ж досить примітивних легенд", - цитує слова вченого видання.

За даними медіа, лист завдовжки півсторінки надійде в продаж 4 грудня. За оцінками Christie's, за нього можна буде отримати від 1 до 1,5 мільйона доларів. Також в публікації повідомляється, що раніше цей лист було виставлено на аукціон в 2008 році. Тоді його придбав приватний колекціонер за 404 тис. доларів.

Нагадаємо, в березні поточного року лист професора Альберта Енштейна щодо формалізації "третього етапу теорії відносності" 1928 року з особистим автографом продали на аукціоні за 103 тис. доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу