list-sentsova-ne-zbirayus-pripinyati-tvorchu-i-gromadsku-diyalnist

Лист Сенцова: не збираюсь припиняти творчу і громадську діяльність

 • 8926 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко отримала листа від засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова, написаного ще 30 грудня 2018 року. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко в Facebook, передає УНН.

“Отримала листа від Олега Сенцова. Ключові слова доля українців і світу: “Я не собираюсь падать духом или тем более , унывать- не дождутся!.... В общем, я не собираюсь прекращать ни творческую деятельность, ни общественную”, - йдеться у повідомленні.

За словами Геращенко, Олег пише, що продовжує багато працювати, наприкінці грудня 2018 закінчив новий роман. Чекає, що цього року вийде в світ збірка його оповідань, роман і розпочнуться зйомки кіно чи театральна постановка за його сценарієм.

“Коли читаєш такої сили лист, написаний 30 грудня 2018, у в‘язниці, отриманий після проходження тюремної цензури тільки зараз, дивуєшся силі волі і мужності Олега. Й цей лист стимулює працювати далі і не опускати руки. Не маємо права. Українці в тюрмах РФ показують нам приклад”, - зазначає віце-спікер парламенту.

Вона також дякує всім українцям, які підтримали її ініціативу написати листи політв‘язням Кремля.

Як повідомляв УНН, 21 грудня 2018 року регіональне управління ФСВП інформувало, що Олега Сенцова виписали з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Російський суд засудив Сенцова до 20 років в’язниці 25 серпня 2015 року, звинувативши в підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика