lito-2018-v-ukrayini-spekotna-pogoda-ta-malo-opadiv

Літо-2018 в Україні: спекотна погода та мало опадів

 • 12631 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. На більшій частині України очікується спекотне літо з невеликою кількістю опадів. Про це під час прес-конференції повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень та прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Вазіра Мартазінова, передає кореспондент УНН.

"В Хмельницькій та Житомирській областях очікуються до кінця серпня високі температури та малі опади, але в кінці серпня можливі великі опади. В Чернівецькій області очікуються не дуже добрі погодні умови, але опади будуть. Київська область – найближчим часом очікуються опади, а потім літом, не очікуються багато опадів. Західна частина Черкаської та північна частина Вінницької області – очікуються, що з початку червеня і до кінця липня мало опадів і багато спеки, і вже потім опади", - розповіла Мартазінова.

Крім того, за її словами у Сумській та Чернігівській областях в червні очікуються "добрі опади, а в липні спекотна погода та мала кількість опадів".

"В Полтавській області, в східній частині Черкаській та Кіровоградській областях опади будуть, але не дуже суттєві, а липень очікується дуже "сухий". Додам, що в Кіровоградській області та південніше Кіровоградської області, Дніпропетровська зона – гарні опади", - резюмувала Мартазінова.

Як повідомляв УНН, з 9 по 12 травня в Україні оголошено штормове попередження через надзвичайну пожежну небезпеку.

Українські Національні Новини

Суспільство