litovskiy-biznes-ogolosiv-viynu-alkogolnim-zaboronam

Литовський бізнес оголосив війну алкогольним заборонам

 • 10851 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Литовські підприємці наполягають на скасуванні двох заборон, пов'язаних з торгівлею алкоголів. Про це повідомляє місцеве видання LRT, передає УНН.

Литовський бізнес просить скасувати заборону продавати алкоголь в фіксований урядом час. Як відомо, з 1 січня 2018 року купити спиртне в Литві можна з понеділка по суботу тільки з 10:00 до 20:00, а по неділях - з 10:00 до 15:00.

Крім того, бізнес наполягає на скасуванні заборони, яка має вступити в силу в 2020 році. Уряд Литви хоче заборонити продавати алкоголь вуличним кафе, які мають ліцензію на продаж спиртного тільки в літній період.

За оцінками фахівців, після введення заборони в 2020 році свою діяльність згорнуть близько 200 закладів, що мають тимчасову ліцензію на продаж алкогольних напоїв.

За словами представників підприємств громадського харчування, це спотворюватиме конкуренцію на ринку - частина кафе без можливості продажу алкоголю в літній період не зможе зберегти свій бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку обрали "Українську горілку року"

Відзначимо, що в Україні практика обмеження продажу алкогольних напоїв себе так і не виправдала.

Так, у квітні Президент України підписав закон, який надає місцевій владі право вводити тимчасові обмеження на продаж алкоголю в стаціонарних точках торгівлі.

Однак нелегальний бізнес вміло обходить такі заборони, а легальні гравці ринку страждають від них.

Магазини повсюдно порушують заборону, ніяких санкцій таке порушення не передбачає. Також подібні обмеження провокують появи точок нелегальної торгівлі і торгівлі контрафактним алкоголем.

Більш того, раніше в низці українських регіонів заборона на продаж алкогольних напоїв у нічний час, введена місцевою владою, успішно була оскаржена і скасована судами.

Додамо, що представники місцевої влади, в свою чергу, також визнали неможливість ефективно "забороняти нічну торгівлю алкоголем".

Українські Національні Новини

Новини Світу