litva-bude-platiti-po-tisyachi-yevro-migrantam-yaki-pogodyatsya-povernutisya-na-batkivschinu

Литва буде платити по тисячі євро мігрантам, які погодяться повернутися на батьківщину

 • 14360 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Міністр внутрішніх справ країни Агне Білотайте потроїла розмір допомоги для мігрантів, які добровільно захочуть повернутися до країн походження, і вона досягне тисячі євро. Про це пише УНН з посиланням на Diglogs.

Цитата

"Повернення мігрантів до країн походження – складний та тривалий процес. Утримання одного мігранта обходиться Литві в 11 тисяч євро на рік. Ми шукаємо способи стимулювати добровільне повернення та сподіваємося, що збільшення розміру допомоги збільшить кількість людей, які вирішили виїхати", – заявила Білотайте.

Деталі

За даними міністерства, більша частина цієї допомоги фінансуватиметься за рахунок підтримки Литви Європейською комісією у подоланні міграційної кризи.

За повідомленням відомства, рішення про видачу допомоги у розмірі однієї тисячі євро діятиме до 20 січня наступного року і стосуватиметься лише мігрантів, які перебувають у Литві.

На даний момент Державна прикордонна служба надала мігрантам, що повертаються, фінансову підтримку та проїзні квитки на суму 300 євро.

З Литви вже депортовано 400 нелегальних мігрантів, 345 із них – добровільно.

Додамо

Цього року через кордон із Білоруссю до Литви в'їхало понад 4,2 тисячі людей. Литва та інші країни Заходу звинувачують мінський режим в організації міграційних потоків та називають це гібридною агресією.

Українські Національні Новини

Новини Світу