litva-i-estoniya-obgovorili-maybutnye-skhidnogo-susidstva-yes

Литва і Естонія обговорили майбутнє Східного сусідства ЄС

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністри закордонних справ Литви та Естонії Лінас Лінкявічюс і Урмас Рейнсалу напередодні обговорили майбутнє політики Східного сусідства Євросоюзу (ЄС). Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

"Політика східного сусідства не повинна стати технічним процесом, ми зобов'язані зберегти динаміку співробітництва і більше враховувати побажання наших партнерів", - заявив Лінас Лінкявічюс.

Під час зустрічі міністри також обговорили реалізацію спільних енергетичних і транспортно-інфраструктурних проектів, вказали у МЗС Литви.

Новий міністр закордонних справ Естонії прибув з першим офіційним візитом до Вільнюса після того, як у квітні склав присягу новий естонський уряд.

Європейська політика сусідства регулює відносини ЄС з 16 найближчими східними і південними сусідами, на Сході це: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Молдова і Україна.

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі вказав, що Україна, будучи частиною ініціативи Євросоюзу "Східне партнерство", може багато чого запропонувати її членам. 

Українські Національні Новини

Політика