litva-khoche-zaboroniti-kirkorovu-vyizd-v-krayinu-cherez-yogo-podorozhi-do-krimu

Литва хоче заборонити Кіркорову в’їзд в країну через його подорожі до Криму

 • 16030 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Литви хоче заборонити співаку Філіпу Кіркорову в’їзд до країни через його поїздки в Крим. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МЗС Литви.

“Сьогодні, 18 січня, Міністерство закордонних справ подало подання до Департаменту міграції при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки з проханням включити Філіпа Кіркорова, громадянина Росії та Болгарії, до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки. У заяві, підписаній міністром Г. Ландсбергісом, вказано, що відомий виконавець навмисно заперечував територіальну цілісність та суверенітет України під час своїх неодноразових візитів до незаконно анексованого Кримського півострова і тим самим опосередковано виправдовував агресивні дії Російської Федерації”, - йдеться у повідомленні.

Міністр Ландсбергіс зазначив, що вони будуть систематично оцінювати всіх суб'єктів, яких Росія прагне використати, поширюючи свою зовнішню політику та намагаючись впливати на литовський народ.

“Громадян Білорусі, які брали участь у придушенні мирних протестів, також не можна забувати і треба серйозно оцінити”, - сказав Ландсбергіс.

Нагадаємо, російську блогерку не пустили в Україну і заборонили їй в'їзд на три роки.

Українські Національні Новини

Політика