litva-ne-bachit-sensu-v-poslakh-rosiyi-v-krayinakh-yes

Литва не бачить сенсу в послах росії в країнах ЄС

 • 1004346 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що не бачить сенсу у тому, щоб країни-члени ЄС мали у своїх країнах послів росії. Про це пише Вaltic Тimes, передає УНН.

Цитата

"У багатьох випадках мало сенсу в тому, щоб мати посла, російського посла, в якійсь європейській столиці. Тому що, як ми бачили, здебільшого це вже не дипломатичний інститут, а інститут пропаганди, який прикриває військові злочини, і загалом просування порядку денного геноциду", - сказав міністр журналістам на спільній пресконференції зі своїми балтійськими та польськими колегами у Ризі у вівторок.

Деталі

За його словами, нещодавно Литва була єдиною країною, в якій не було російського посла. "Зараз ми у групі країн Балтії", - сказав він.

Ландсбергіс не виключає, що інші країни можуть наслідувати його приклад, побачивши, що відбувається в Україні, додавши, однак, що це "вимагає часу" і різних точок зору.

Зі свого боку, польські, латвійські та естонські міністри кажуть, що поки росія продовжує війну в Україні, дипломатичні відносини з кремлем не мають майбутнього.

Раніше

Минулого тижня Естонія та Латвія оголосили про своє рішення вислати російських послів. Це був крок у відповідь Таллінна на рішення кремля, і Латвія висловила солідарність зі своїм балтійським сусідом.

Литва понизила дипломатичні відносини з росією у квітні 2022 року через різанину у Бучі.

Українські Національні Новини

Новини Світу