litva-ne-spivpratsyuvatime-z-rosiyeyu-poki-vona-ne-zminit-svoyu-povedinku-nauseda

Литва не співпрацюватиме з Росією, поки вона не змінить свою поведінку - Науседа

 • 12560 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що його країна не співпрацюватиме з Росією, поки остання не змінять свою поведінку. Про це він повідомив під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Вільнюсі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Литва і далі буде дотримуватися своїх принципів і не співпрацюватиме з Росією і не робитиме ніяких рішень, поки вона не змінить свою поведінку”, — сказав Науседа.

Деталі

Щодо Білорусі, президент Литви заявив, що литовську сторону не дивує рішення мінімізувати кількість представників цієї країни у Білорусі. З його слів, це тільки показує бажання режиму самоізолюватися від зовнішнього світу. 

Додамо, Білорусь у травні вислала кількох литовських дипломатів. А 6 липня Білорусь вирішила скоротити до мінімуму дипломатичне представництво Литви в республіці через "недружні ініціативи".

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 6 липня прибув з візитом у Литовську Республіку з метою участі у 4-й міжнародній Конференції з питань реформ в Україні. Зустріч проходить у Вільнюсі.

Українські Національні Новини

Новини Світу