litva-ofitsiyno-pripinila-import-rosiyskikh-energoresursiv

Литва офіційно припинила імпорт російських енергоресурсів

 • 91269 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Відсьогодні Литва офіційно припинила імпорт російських нафти, газу та електроенергії. Про це йдеться на сайті міністерстві енергетики Литви, пише УНН.

Цитата

"Це надзвичайно важливий рубіж не лише на шляху Литви до енергетичної незалежності. Це вираження нашої солідарності з Україною, яка воює, тому що ми не можемо дозволити, щоб на наші гроші фінансувалася російська військова машина", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Наголосили, що держава досягне повної енергетичної незалежності лише в тому випадку, якщо успішно завершить синхронізацію, забезпечить свої потреби в електроенергії за рахунок місцевого виробництва "зеленої енергії" та стане країною-експортером електроенергії.

Доповнення

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував подію. У своєму Telegram він заявив, що Литва є чудовим прикладом для інших союзників.

“Литва офіційно припиняє імпорт російського газу, нафти та електрики. Чудовий приклад для інших союзників як отримати незалежність від російських енергоресурсів”, – написав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу