litva-pidvischuye-riven-gotovnosti-sil-reaguvannya-u-vidpovid-na-chastkovu-mobilizatsiyu-v-rf

Литва підвищує рівень готовності сил реагування у відповідь на часткову мобілізацію в рф

 • 123166 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Міноборони Литви ухвалило рішення привести у підвищену готовність сили реагування на надзвичайні ситуації у відповідь на рішення влади рф про часткову мобілізацію. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає УНН.

Цитата

«Оскільки військова мобілізація росії буде проводитися і в Калінінградській області, тобто в нашому сусідстві, Литва не може просто дивитися. Наші сили реагування на надзвичайні ситуації підвищують рівень готовності, щоб запобігти будь-яким провокаціям», - написав Анушаускас на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами міністра оборони Литви, також вивчається можливість збільшення підтримки для України. Він закликав усіх партнерів наростити підтримку.

«Російську агресію в Україні треба зупинити. Мобілізаційний відчай Росії показує, що у неї немає інших варіантів врятувати окуповані українські території і хапається за останню соломинку», - вважає Анушаускас.

Керівник оборонного відомства також назвав росіян яких мобілізують до армії «гарматним м’ясом».

Цитата

"Часткова мобілізація, яку оголосив Путін (що цікаво - "за рекомендацією Генштабу") починаючи з сьогоднішнього дня, дозволить запастися новим "гарматним м'ясом", заповнити майже знищені частини та направити нові хвилі погано навчених бійців зі старими танками в атаку", - написав він.

Контекст

У своєму зверненні російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в рф з 21 вересня. Таким чином планується призвати в армію 300 тисяч осіб.

Крім того, путін доручив забезпечити безпеку "референдумів" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Заявив, що це "історичні землі Новоросії", а рішення перейти до складу Росії "підтримаємо".

У своєму зверненні путін додав, що росія захищатиме свою цілісність і незалежність усіма доступними засобами аж до застосування ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика