litva-planuye-nadati-ukrayini-ozbroyennya-na-2-mln-yevro

Литва планує надати Україні озброєння на 2 млн євро

 • 14384 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Литва має намір передати Україні озброєння, вартість якого становить 1,93 мільйона євро. Про це йдеться в проекті постанови уряду Литви, підготовленому Міноборони балтійської держави і опублікованому на сторінці електронного парламенту, передає УНН.

"Уряд Литви прийняв рішення передати з безоплатним правом власності Міноборони України матеріальне майно вартістю 1, 931 мільйона євро на 1 жовтня 2017 року", - йдеться в опублікованому проекті.

У додатках постанови зазначено, що Україна будуть передані понад 7 тисяч автоматів Калашникова, майже 2 мільйони патронів, більше 80 кулеметів, кілька мінометів, протитанкову зброю і іншу військову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятірка країн НАТО обговорили підтримку оборони України

Як зазначає уряд, вартість покупки озброєння для Литви склала більше 3 мільйонів євро. Вперше Литва передала Україні озброєння в 2014 році.

До четвертого грудня цього року даний проект-постанову уряду республіки розглядається міністерством фінансів і МЗС Литви.

Нагадаємо, міністр оборони Литви Раймундас Каробліс заявив, що литовський уряд надавав Україні летальні озброєння і за можливості продовжуватиме таку підтримку.

Українські Національні Новини

Новини Світу