litva-povnistyu-vidmovilasya-vid-rosiyskogo-gazu

Литва повністю відмовилася від російського газу

 • 126421 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. З початку поточного місяця литовська газотранспортна система працюватиме без імпорту природного газу з Росії. Про це сказано в заяві литовського Міненерго від 2 квітня, пише УНН.

Цитата

"Прагнучи до повної енергетичної незалежності від російського газу, у відповідь на енергетичний шантаж Росії в Європі і війну на Україні, Литва повністю відмовилася від російського газу: з початку цього місяця литовська газотранспортна система працює без імпорту російського газу", - заявили у відомстві.

Деталі

Як повідомляється, дані оператора газотранспортної системи Литви Amber Grid показують, що на 2 квітня імпорт російського газу для потреб Литви по литовсько-білоруському з'єднанню становив 0 МВтч.

Усі потреби Литви в газі задовольняються через Клайпедський термінал зрідженого природного газу (СПГ). В офіційно оголошених графіках оператора терміналу скрапленого природного газу "Клайпедос нафта" зазначено, що щомісяця на термінал буде надходити три великі обсяги скрапленого природного газу, яких повинно вистачити всім клієнтам, відзначають в Міненерго.

Повідомляється, що на найближчий період клієнти розмістили замовлення на транспортування газу тільки з терміналу. За необхідності газ можна буде поставляти в Литву і через газове з'єднання з Латвією, а з 1 травня - через газове з'єднання з Польщею.

Нагадаємо

Раніше на цьому тижні стало відомо про те, що Франція і Німеччина готуються до скорочення поставок російського газу.

Заяви послідували після того, як Путін підписав указ про продаж газу "недружнім країнам" тільки за рублі.

Українські Національні Новини

Політика