litva-vvazhaye-nedostatnoyu-pidtrimku-yevrosoyuzu-dlya-ukrayini

Литва вважає недостатньою підтримку Євросоюзу для України

 • 13201 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Підтримка України з боку країн Європейського Союзу є недостатньою у нинішніх умовах. Про це під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби форуму.

"Будьмо відвертими: підтримка України з боку ЄС не є особливо вражаючою, і вона не збільшується і не розширюється. Тож маємо зробити так, щоб це не стало тенденцією, а залишилося лише тимчасовим явищем... Можу сказати з позиції своєї країни: принаймні, що для нас суверенна європейська Україна з європейським вибором відповідає безпековим інтересам Литви", – сказав Лінкявичус.

На його думку, для ефективної протидії російській агресії Україна повинна продовжувати курс реформ.

"Що треба робити у майбутньому? Знову ж таки, зосередитися на удосконаленні верховенства права, реформуванні Офісу генерального прокурора, органів боротьби з корупцією, забезпечити їхню незалежність. Це важливо також для створення належного інвестиційного клімату, оскільки незалежно від російської агресії та пандемії - рівень вимог щодо цього не буде знижено", – додав дипломат.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 20 травня остаточно погодила виділення Україні 1,2 млрд євро допомоги для подолання наслідків пандемії коронавірусу. 

Фінансова допомога буде надаватися у вигляді позик "на дуже вигідних умовах".

Українські Національні Новини

Політика