liverpul-vidzvituvavsya-pro-sviy-richniy-pributok

"Ліверпуль" відзвітувався про свій річний прибуток

 • 13746 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У 2019 фінансовому році, кінець якого припав на 31 травня 2019 року, прибуток ФК "Ліверпуль", до оподаткування, склав 42 млн фунтів стерлінгів. Про це пише The Guardian, посилаючись на фінансовий звіт ФК, передає УНН.

У той же час, виручка клубу за звітний період склала 533 млн фунтів стерлінгів.

Повідомляється, що у 2019 фінансовому році "Ліверпуль" інвестував рекордні 223 млн фунтів стерлінгів у гравців. Мова йде про покупку футболістів, продовження контрактів та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома реальна зарплата півзахисника "Динамо". 

"Можливість реінвестувати більше 220 млн фунтів стерлінгів у гравців протягом цього фінансового періоду є результатом успішної бізнес-стратегії, зокрема значного збільшення комерційних доходів.

"Вартість футболу, однак, продовжує зростати у трансферах і пов'язаних з ними зборах, але те, що має вирішальне значення для нас, - це стабільність нашого фінансового становища, що дозволяє нам жити за засобами і продовжувати керувати стійким футбольним клубом", - коментує головний операційний директор "Ліверпуля" Енді Хьюз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому "Динамо" живе за рахунок офшорних грошей, а "Шахтар" - ні.

Нагадаємо, як повідомлялося в УНН, офіційні заробітні плати гравців київського "Динамо" складають в середньому від 20 до 30 тис. грн, в той час як реальні - налічують кілька десятків тисяч євро щомісяця.

Таким чином, різниця між "білими" і "офшорними" гонорарами киян обчислюється у мільйонах євро, що, на думку окремих експертів, призводить до мінімізації податкових відрахувань столичного ФК у бюджет України.

Президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс після чергового розслідування в ЗМІ на цю тему, пообіцяв опублікувати дані про зарплати своїх футболістів, але зроблено цього так і не було.

Додамо, що за оцінками експерта з питань соціальної політики Андрія Павловського, за останні кілька років столичний клуб міг ухилиться від сплати податків (через офшорні зарплати) на суму більш ніж 400 млн грн.

Українські Національні Новини

Спорт