liviyski-sili-zayavili-pro-vidbittya-sirta-v-islamskoyi-derzhavi

Лівійські сили заявили про відбиття Сирта в "Ісламської держави"

 • 7586 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Лівійські проурядові сили заявили, що вони витіснили бойовиків "Ісламської держави" з міста Сирт, оголосивши, що боротьба за контроль над містом завершилася, передає УНН з посиланням на Independent.

За підтримки американських повітряних ударів сили, лояльні до уряду національної єдності у Лівії, боролися за те, щоб вигнати "Ісламську державу" з їх північноафриканської фортеці протягом більше шести місяців.

Раніше в понеділок більше десятка бійців "Ісламської держави", які були в Сирті, здалися лівійським силам, повідомили чиновники.

Представник сил з наступу на "Ісламська державу" в місті сказав, що сили на чолі з бригадами з західного міста Місурата "управляють усім кварталом Гіза-Бахрія у місті Сирт і досі убезпечують регіон".

Тривалий фінальний етап кампанії зі звільнення Сирта, який розпочався 12 травня 2016 року, не віщує нічого доброго для операції зі звільнення набагато більшого міста Мосул в Іраку, пише видання.

Як повідомляється з посиланням на місцевих жителів, підтримувані Заходом іракські сили почали обстріл західної частини Мосула і готуються відкрити новий фронт проти "Ісламської держави".

Військові командири сподіваються, що відкриттям другого фронту в межах міста вони зможуть збільшити тиск на кілька тисяч джихадистів, які, зокрема, відправляють терористів-смертників і снайперів проти елітних іракських сил в східних районах Мосула.

Українські Національні Новини

Новини Світу