liz-trass-vigolosila-svoyu-pershu-promovu-na-posadi-premyera-chi-znayshlosya-mistse-ukrayini

Ліз Трасс виголосила свою першу промову на посаді прем'єра: чи знайшлося місце Україні

 • 218340 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс виголосила першу промову в якості очільника уряду, де згадала про війну росії проти України у контексті економічної кризи. Про це УНН пише з посиланням на заяву Трасс, яку наводить The Guardian.

Цитата

“Я безпосередньо розберуся з енергетичною кризою, спричиненою війною російського президента володимира путіна. Цього тижня я буду вживати заходів щодо рахунків за електроенергію та забезпечення нашого майбутнього енергопостачання”, – наголосила Трасс.

Деталі

Новий прем’єр країни також пообіцяла розвинути економіку Британії за допомогою зниження податків і низки реформ. Зокрема, вона пообіцяла зниження податків, щоб стимулювати зростання і інвестиції під керівництвом бізнесу.

Також новообраний прем'єр Британії пообіцяла поліпшити сферу охорони здоров'я.

“Я подбаю про те, щоб люди мали можливість записатися на прийом до лікаря та отримати необхідні послуги. Ми піднімемо нашу службу охорони здоров’я на новий рівень”, – наголосила Трасс.

Доповнення

Посол України у Британії Вадим Пристайко в ефірі національного телемарафону зазначив, що новий прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс пообіцяла продовжити політику Бориса Джонсона щодо підтримки України.

Візит Ліз Трасс в Україну може відбутися найближчим часом, українські дипломати вже розпочали підготовку.

Українські Національні Новини

Політика