logistika-myasna-produktsiya-ta-dopomoga-vsim-khto-potrebuye-nardep-rozpovila-pro-sotsialnu-vidpovidalnist-mkhp-pid-chas-viyni

Логістика, м’ясна продукція та допомога всім, хто потребує: нардеп розповіла про соціальну відповідальність МХП під час війни

 • 260827 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Провідний виробник курячого м'яса в Україні МХП з першого дня війни допомагає українцям як власною продукцією, так й іншими можливими способами. Зокрема - логістикою. Про це журналістам УНН розповіла народна депутатка Лариса Білозір.

Зокрема вона поділилася, що завдяки логістичним компаніям МХП, нещодавно вдалося організувати доставку з Європи чергової партії гуманітарної допомоги.

Цитата

“МХП запропонувало всім депутатам, які працюють у Вінницькій області та мають можливість і контакти по доставці вантажу таку схему: машини МХП їдуть за кордон із м’ясом птиці, а назад - повертаються з гуманітаркою. Відповідно вони багато поставок зробили із Нідерландів Німеччини, Польщі. Останнім часом вже ці логісти почали брати гроші, однак МХП все це оплачує.

Ми просто їм скидаємо точки, де знаходиться гуманітарка і вони, навіть якщо їм не по дорозі, їдуть та забирають її. Таким чином ми вже привозили картоплю, дитяче харчування, матраци, гігієну та їжу. От навіть картопля була із Нідерландів, так гарно розійшлася: виявляється у нас проблеми із картоплею. Навіть деякі взяли переселенці її собі садити”, - розповіла Лариса Білозір.

За її словами, МХП - соціально-відповідальна компанія, яка допомагає всім депутатам та громадам, які до них звертаються.

“Вони не тільки у мене на окрузі допомагають: усі депутати і громади, які звернулися - отримали допомогу. Я знаю, що навіть Вінницька міська рада в перші дні отримала 400 тонн м’яса. Тобто зараз у мене на окрузі повністю забиті всі холодильники.

От, наприклад Тульчинський дитячий ортопедичний санаторій: там є 150 людей і у Вищому училищі Тульчинському – 250 людей, то МХП їх повністю харчує. Вони мають сніданок, обіду і вечерю, їм там роблять вироби з курятини.

Громади дуже задоволені, бо мають чим годувати військових - ТрО. А малі місцеві бізнеси, наприклад, свої холодильники надали, щоб цю продукцію зберігати.

Бізнес працює в купі. В сусідньому окрузі от зробили 50 тис. банок тушонки, з курятини, МХП надав кришки, банки шукав, місцевий бізнес також давав. Разом все”, - поділилася депутат.

Окрім цього, Білозір розповіла про допомогу Тульчинському дитячому ортопедичному санаторію.

“І до речі, МХП – я до них звернулася, ми разом поїхали у згаданий вище Тульчинський дитячий ортопедичний санаторій і на нашу громадську організацію дали допомогу. Як тільки люди сказали, що їм треба холодильники – вони самі все ініціювали. Також хочу сказати, що їх благодійна організація Фонд “МХП-Громаді” загалом дуже багато робить. Є звернення від громади: скільки просили – стільки і дали”, - резюмувала нардеп.

До теми

За час війни основний акціонер та засновник одного з найбільших у Європі виробників курятини МХП Юрій Косюк передав на допомогу ЗСУ та українцям 12 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Суспільство