lomachenko-ocholiv-reyting-trivalosti-chempionstva-v-svitovomu-boksi

Ломаченко очолив рейтинг тривалості чемпіонства в світовому боксі

 • 28998 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Український боксер Василь Ломаченко утримує статус чемпіона світу більше 5 років на ринзі, очолюючи рейтинг за тривалістю чемпіонства серед всіх боксерів сучасності. Про це повідомляє британський таблоїд The Sun, передає УНН.

"Ломаченко – великий майстер, який провів п'ять років і чотири місяці в статусі чемпіона світу, після того, як в червні 2014 року здобув титул WBO у поєдинку проти Гері Рассела-молодшого", - йдеться у повідомленні.

З того моменту Ломаченко встиг піднятися ще на дві вагові категорії, здобуваючи наступні чемпіонські титули у поєдинках з пуерторіканцем Романом Мартінезом, венесуельцем Хорхе Лінаресом, пуерторіканцем Хосе Педрасою та британцем Люком Кемпбеллом. Таким чином, українець утримує чемпіонство 5 років та 4 місяці, що є абсолютно кращим показником серед діючих боксерів.

Другим серед списку кращих став таїландський боксер Ванхенг Менайотін, який утримує чемпіонство в мінімальній вазі протягом 4 років і 11 місяців і має вражаючий рекорд із перемог 54-0.

Третім йде американський чемпіон в суперважкій категорії Деонтей Вайлдер, який володіє чемпіонським поясом 4 роки і 9 місяців.

При цьому, на 4-му місці розташувався колишній суперник Ломаченка – американець Гері Рассел-молодший, у поєдинку з яким український боксер вперше завоював чемпіонський пояс. Американський боксер утримує чемпіонство 4 роки і 7 місяців.

Як повідомлялося раніше, Ломаченко представить Україну на Олімпіаді-2020 в Токіо.

Українські Національні Новини

Спорт