london-anonsuvav-neprostiy-vizit-b-dzhonsona-v-moskvu

Лондон анонсував "непростий" візит Б.Джонсона в Москву

 • 10098 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон відвідає Москву протягом найближчих тижнів. Про це з посиланням на заяву міністерства повідомляє ВВС, передає УНН.

Точна дата візиту буде оголошена пізніше.

Як зазначається, Б.Джонсон обговорить питання двосторонніх відносин, а також політику щодо України і Сирії, де між Росією і Британією існують гострі розбіжності.

"Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ дали ясно зрозуміти, що наша політика щодо Росії визначається формулою "взаємодіяти, але остерігатися ", - сказано в заяві британського МЗС.

"Ніякого повернення до нормального ходу справ не відбулося, і міністр закордонних справ продовжить жорстко відстоювати нашу позицію з тих питань, де є розбіжності", - підкреслив форін-офіс.

"Він їде не для перезавантаження відносин. У своїх розмовах з Лавровим він дав ясно зрозуміти, що перезавантаження неможливе, до тих пір поки вони (Росія - ред.) не змінить свого курсу з таких питань, як, наприклад, Україна", - цитує видання джерело в британському зовнішньополітичному відомстві.

"При особистих зустрічах він скаже те ж саме, що ми говоримо про російські дії публічно і в парламенті. Це буде непростий візит, але це потрібно зробити", - додало джерело.

Нагадаємо, Б.Джонсон відвідав Київ, де він в черговий раз назвав незаконною анексію Криму Росією і зажадав, щоб цей півострів був повернутий Україні. Він також додав, що немає ніяких причин послаблювати режим накладених на Росію санкцій до тих пір, поки вона не почне виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках мінських домовленостей.

Українські Національні Новини

Новини Світу