london-ne-doviryaye-zayavam-rosiyskoyi-vladi-pro-vidsutnist-planiv-vtorgnennya-v-ukrayinu-glava-mzs

Лондон не довіряє заявам російської влади про відсутність планів вторгнення в Україну — глава МЗС

 • 18080 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила в неділю, що заяви Росії про відсутність планів вторгнення в Україну були помилковими, а Велика Британія та її союзники сповнені рішучості "збільшити ціну" для Москви, якщо вона вдасться до подальших дій. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Посилаючись на The Washington Post про оцінки США планів Росії, Трасс сказала, що глибина російських спроб підірвати Україну та загрожувати їй є очевидною.

"Дії Росії показують, що її заяви про відсутність планів вторгнення є хибними, — заявила Трасс. — Ми та наші союзники єдині в підтримці України та нашої рішучості підвищити ціну для Росії, якщо вони вживуть подальших дій".

Що було раніше

У суботу газети New York Times і Washington Post, також посилаючись на анонімних американських чиновників, дали прогноз, згідно з яким повномасштабне вторгнення може призвести до швидкого захоплення Києва та великих жертв - до 50 тисяч людей.

Україна може втратити від 5 тисяч до 25 тисяч військовослужбовців, у той час як втрати російських військ можуть становити від 3 тисяч до 10 тисяч осіб, а втрати серед цивільного населення можуть становити від 25 тисяч до 50 тисяч. Якщо Росія таки вторгнеться в Україну, то Київ може бути взятий протягом "кількох днів", а до Європи можуть хлинути "мільйони біженців" (Washington Post оцінило кількість біженців у 5 млн осіб).

Російські військові дії та політичні кроки посилили побоювання США щодо того, що Москва може розпочати напад на Україну протягом кількох тижнів, пише газета Wall Street Journal.

Українські Національні Новини

Новини Світу