london-zobovyazav-abramovicha-poyasniti-pokhodzhennya-statkiv

Лондон зобов'язав Абрамовича пояснити походження статків

 • 12329 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Російський бізнесмен Роман Абрамович повинен пояснити британській владі походження своїх статків. Про це пише видання The Telegraph, передає УНН.

Це необхідно для отримання нової візи, яка дозволить йому повернуться до Великої Британії, пише видання.

Олігарх, якому належить футбольний клуб "Челсі", був змушений подати заявку на отримання нової інвестиційної візи після того, як закінчився термін попередньої, відзначає The Telegraph.

Але нові правила, як зазначається, вимагають від нього пройти більш жорсткий візовий тест, який передбачає підтвердження того, що його кошти були отримані законним шляхом.

Видання зазначає, що національне кримінальне агентство Великої Британії вивчає походження статків десятків олігархів в рамках більш широких заходів. При цьому наголошується, що немає ніяких припущень про проступки Абрамовича, як і про те, що національне кримінальне агентство розбирається з його фінансами.

Нагадаємо, раніше видання The Bell повідомило, що у квітні у російського бізнесмена Романа Абрамовича сплив термін дії британської візи, а нову йому не видали.

Напередодні комітет британського парламенту з закордонних справ опублікував доповідь про "брудні гроші" з Росії. У документі британські парламентарії закликали владу королівства ввести додаткові санкції проти "пов’язаних з Кремлем осіб".

Згодом голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон допустив посилення британських санкцій проти Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу