los-angeles-times-35-mln-dol-viyskovoyi-dopomogi-pentagonu-ne-diyshli-ukrayini

Los Angeles Times: 35 млн дол. військової допомоги Пентагону не дійшли Україні

 • 12349 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Понад 35 мільйонів доларів США з приблизно 400 мільйонів, що становлять військову допомогу США, не були передані Україні. Про це йдеться в документі про витрати Пентагону, передає УНН з посиланням на Los Angeles Times.

Так, згідно з документом, згадане оборонне фінансування України залишається на рахунках США. Неясно, чому гроші не були передані країні, пише видання.

Так, восени минулого року Конгрес схвалив виділення 250 млн дол. у вигляді військової допомоги від Пентагону і ще 141 млн дол. у вигляді допомоги від Державного департаменту - за підтримки двох палат. Через 15-денний період очікування, встановлений Конгресом, затримка виділення коштів з боку адміністрації Трампа залишила законодавцям менше тижня для визначення призначення грошей до закінчення 30 вересня терміну дії дозволу на їх витрачання в кінці фінансового року.

Знаючи, що не всі сотні мільйонів можуть бути розподілені за такий короткий час, Конгрес дав Пентагону додатковий рік, щоб витратити свою частку.

У Пентагоні заявили, що витрати будуть розподілені протягом декількох тижнів. Але 35,2 млн доларів, виділених на гранатомети, захищені засоби зв'язку і ВМС, не покинули Казначейство США, відповідно до законопроектів і документів Пентагону, який відслідковує витрати.

Прессекретар Пентагону підполковник Карла Глісон підтвердила, що Україні ще потрібно надати 36 мільйонів доларів, але відмовилася пояснити, чому, підтвердивши, що допомога буде надана "протягом наступних кількох тижнів".

Як повідомляв УНН, заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл на закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США заявив, що рішення про заморожування фінансової і військової допомоги Україні надійшло безпосередньо від президента США Дональда Трампа, який дав відповідне розпорядження адміністративно-бюджетному управлінню Білого дому.

Українські Національні Новини

Політика