lubinets-pro-psevdovybory-na-okupovanykh-terytoriiakh-use-shcho-robyt-rf-na-tot-tse-zumysno-porushuie-prava-liudyny

Лубінець про псевдовибори на окупованих територіях: усе, що робить рф на ТОТ, - це зумисно порушує права людини

 • 23487 переглядiв

росія організувала псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України, намагаючись продемонструвати легітимність шляхом залучення іноземних спостерігачів, але ці "вибори" є юридично нікчемними і порушують українське та міжнародне право, а українці на окупованих територіях живуть під загрозою насильства.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що результати влаштованих окупантами російських "виборів" на тимчасово окупованих територіях не здивували нікого, але можна зробити кілька висновків - про те, що росія намагалася показати легітимність "виборів", зокрема залучаючи іноземних спостерігачів, а також про те, що рф робила показовість на ТОТ України, пише УНН.

Деталі

"На ТОТ України минули псевдовибори президента рф. Результати не здивували нікого. Із цієї ситуації ми можемо зробити кілька висновків", - вказав Лубінець у Telegram.

З його слів, "перший - росія намагалася показати легітимність "виборів", зокрема залучаючи іноземних спостерігачів". "На жаль, це демонструє, що російська пропаганда працює. Нам потрібно продовжувати роз'яснювати іноземцям, чому такі "вибори" юридично нікчемні. А тим більше, що поїздка на ТОТ України через росію - це незаконний перетин державних кордонів України", - вказав Омбудсмен.

"Другий. рф робила показовість на ТОТ України. Нібито ці "вибори" свідомі та добровільні. Людей фотографували з бюлетенями, вказували вигадані і нічим не зумовлені цифри про явку на "голосування". Пам'ятаймо, що на тимчасово окупованих територіях українці вимушені жити під дулом автоматів і загрозою бути викраденим через справжній вияв свідомої позиції", - зауважив Лубінець.

"У будь-якому випадку, все, що робить рф на ТОТ, - це порушення Конституції та законів України, міжнародного права. Тимчасово окуповані території - це Україна. Усе, що робить там рф, це зумисно порушує права людини", - наголосив Омбудсмен.

18.03.24, 09:45 • [views_0]