lubinets-propratsovuyetsya-dekilka-variantiv-schodo-povernennya-tsivilnikh-polonenikh

Лубінець: пропрацьовується декілька варіантів щодо повернення цивільних полонених

 • 479926 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що на сьогодні пропрацьовується декілька варіантів щодо повернення цивільних українців з російського полону. Про це він сказав на полях Всеукраїнського правозахисного форуму «Легіон права», передає кореспондент УНН.

Цитата

«Станом на сьогодні нами пропрацьовується декілька варіантів, щоб цивільні особи поверталися на територію України, в різний спосіб. Юридичні моменти існують. Це, наприклад, Конвенція ООН про відбування покарання на території громадянства якої є громадянин. Є юридичне поняття як возз’єднання сімей. Тобто у нас юридичні моменти є. Нам потрібно створити дієвий механізм», - розповів Лубінець.

Деталі

Він вважає, що саме через не бажання російської сторони Україна не має суттєвих результатів щодо повернення цивільних.

«Але це не означає, що ми зупиняємося. Ми продовжуємо це робити. Я виступив ініціатором створення такої платформи за участі турецької сторони. У нас відбулась в Анкарі перша публічна зустріч, де була присутня (омбудсмен рф татьяна – ред.,) москалькова, я та турецький омбудсман. Після цього у мене була зустріч з президентом Ердоганом окрема, де ми понад 20 хвилин обговорювали питання саме цивільних», - сказав Лубінець.

Доповнення

У російському полоні наразі перебуває понад 25 тис. цивільних українців.

Українські Національні Новини

Політика