lubinets-shchodo-povernennia-ukrainskykh-ditei-my-ne-maiemo-face-to-face-peremovyn-z-rosiianamy

Лубінець щодо повернення українських дітей: "Ми не маємо face-to-face перемовин з росіянами"

 • 16295 переглядiв

Україна заперечує особисті зустрічі з росіянами щодо звільнення українських дітей. Катар веде перемовини з представниками росії, однак, українська сторона не присутня під час цих зустрічей.

Україна використовує всі наявні можливості й постійно працює над пошуком нових шляхів для повернення українських дітей.  Зокрема, співпрацює з Катаром, який веде перемовини з росією. Втім представники України не присутні під час цих зустрічей. Про це написав Омбудсман України Дмитро Лубінець, передає УНН

Наразі Катар є нашим надійним партнером, домовленості з яким вже мають результат -  діти повертаються додому

- написав Лубінець. 

Лубінець зазначив, що Катар веде перемовини з представниками росії, однак, українська сторона не присутня під час цих зустрічей. 

Ми не маємо face-to-face перемовин з росіянами, як зазначили медіа, передруковуючи російських пропагандистів про проведення "очної" зустрічі. Ви не побачите фото, де ми сидимо за спільним столом, бо такої події просто не було

- зауважив Омбудсман.

Лубінець розповів, що Україна, на відміну від росії,  не відразу розповідає про громадян додому.  "Ми комунікуємо результат, а не процес. Тому ми повідомляємо про результат перемовин по їхньому завершенню, оскільки домовленості можуть зірватися в будь-який момент і з будь-якої надуманої причини", - вказав Омбудсман. 

Він розповів, що пошук українських дітей та інформації про них не припиняється ні на день. Також наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення рф не надала жодної інформації про місця та умови перебування українських дітей, розповідаючи лише про те, що таких дітей понад 700 тисяч. Таку цифру, за словами Лубінця, назвали  самі представники рф нещодавно під час звітування комітету з прав дитини ООН.

 Він також розповів чому так мало деталей про перемовини. 

"Перемовини, які тривають за посередництвом Катару не є простими. Як будь-які перемовини, які йдуть щодо повернення наших громадян додому. Ми маємо тисячі дітей в депортації, цивільних в нелегальних тюрмах і військовополонених, які утримуються в неналежних умовах. Офіс Омбудсмана не розголошує більше інформації ніж потрібно", - розповів Лубінець. 

Україна передала Катару список з іменами 561 української дитини: російська сторона його вже опрацьовує25.04.24, 18:28 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Війна