lubinets-zaproponuvav-par-staty-poserednykom-dlia-povernennia-vsikh-ukraintsiv-dodomu

Лубінець запропонував ПАР стати посередником для повернення всіх українців додому

 • 20634 переглядiв

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, запропонував ПАР стати важливим посередником у поверненні всіх українців додому.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі із надзвичайним і повноважним послом Південно-Африканської Республіки в Україні Шуейбом Касу, запропонував ПАР стати важливим посередником задля повернення всіх українців додому, передає УНН.

"Сьогодні мав зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Шуейбом Касу", - написав Лубінець.

Він подякував, ПАР за підтримку Формули Миру Президента України, за участь у "Міжнародній коаліції країн за повернення українських дітей" та у "Міжнародній платформі за звільнення цивільних осіб незаконно утримуваних російською федерацією".

"Обговорили питання повернення українських дітей та цивільних осіб. Надав пану Послу інформаційні матеріали, які готує наша інституція. Зокрема наголосив на брошурі, в якій ми описали долі 208-ти цивільних осіб, яких рф затримала в Криму. Після обговорення, запропонував ПАР стати важливим посередником задля повернення всіх українців додому!", - повідомив Лубінець.

Доповнення

Катар та Україна обговорили співпрацю щодо повернення українських громадян з рф.

Затверджено інформаційну систему з питань поводження з військовополоненими, а також передано завдання Коордштабу з питань поводження з військовополоненими.