lufthansa-vidminit-1300-reysiv-cherez-strayki-pratsivnikiv

Lufthansa відмінить 1300 рейсів через страйки працівників

 • 11741 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Німецька авіакомпанія Lufthansa скасує 1300 рейсів 7-8 листопада через запланований 48-годинний страйк бортперсоналу. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Суд з трудових спорів у Франкфурті-на-Майні визнав законним страйк працівників німецької авіакомпанії Lufthansa, відхиливши позов авіакомпанії, яка вимагала ввести судову заборону на проведення страйку. У Lufthansa визнали, що визнають рішення суду, однак авіакомпанія оскаржуватиме дане рішення.

"Профспілка бортпровідників UFO у понеділок, 4 листопада, закликала своїх членів до 48-годинного страйку, який торкнеться всіх рейсів компанії Lufthansa, що вилітають з Німеччини. Страйк пройде в найближчі четвер і п'ятницю. У п'ятницю, крім того, очікується протестна демонстрація і мітинг біля штаб-квартири Lufthansa поруч з аеропортом Франкфурта-на-Майні", - йдеться у повідомленні.

Організатори називають головною причиною протесту відмову керівництва авіакомпанії проводити переговори про тарифи оплати праці бортпровідників. Заступник керівника UFO Даніель Флор повідомив, що трудові спори можуть торкнутися також інших німецьких авіакомпаній, що входять до концерну Lufthansa - Eurowings і Sunexpress.

Видання зазначає, що від скасування 1300 рейсів 7 і 8 листопада можуть постраждати приблизно 180 тисяч пасажирів.

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня бортпровідники "дочок" Lufthansa продовжили страйк.

Українські Національні Новини

Новини Світу