luganschina-gayday-ozvuchiv-dva-osnovni-napryamki-boyovikh-diy

Луганщина: Гайдай озвучив два основні напрямки бойових дій

 • 589689 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. На Луганщині основні бойові дії відбуваються по двох напрямках: у районі Білогорівки, де українські війська ведуть оборону, та в районі Сватового і Кремінної, де йде потроху просування вперед. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає УНН.

Цитата

«На Луганщині ситуація відрізняється кардинально з двох напрямків. Якщо брати Донецький напрямок, там, де славнозвісний вже населений пункт Білогорівка, – там ЗСУ тримають оборону, щоденно відбивають величезну кількість атак з боку російських окупаційних військ. Їх постійно обстрілюють з усієї ствольної артилерії, працює ворожа авіація. Але населений пункт тримають. Що стосується напрямку з боку Харківської області – Сватове, Кремінна – там в наших захисників позиції набагато кращі. Ми потроху просуваємося вперед», – повідомив Гайдай.

Але він додав, що просування відбувається важко, адже окупанти встигли підтягнути значну кількість і техніки, і особового складу. Наразі там базуються і свіжомобілізовані росіяни, і зеки, і кадирівці, і регулярні війська, і частина десантників, яких перекинули з Херсонського напрямку.

«Не треба чекати стрімкої операції, як в Харкові. Бо ефекту несподіванки вже немає. Та все одно, я впевнений, що найближчим часом Генштаб нас порадує добрими новинами», – зазначив Гайдай.

Доповнення

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що до кінця зими українські військові можуть вийти на кордони 24 лютого.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%

     • 1040590 переглядiв

    Microsoft перенесе легендарний шутер Call of Duty на Nintendo

     • 802426 переглядiв

    В Естонії також припинили мовлення "Дождя"

     • 588603 переглядiв