luganskiy-labtsentr-zakupit-plr-testi-yaki-poperedno-zabrakuvali-v-moz

Луганський лабцентр закупить ПЛР-тести, які попередньо "забракували" в МОЗ

 • 12028 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ" придбає у ТОВ "Укргентех" набір реагентів для виявлення коронавірусу COVID-19, передає УНН із посиланням на Prozorro.

Відповідний тендер було оголошено у липні цього року. Очікувана вартість закупівлі становила 12 тис. грн. Участь у тендері взяла тільки одна компанія — "Укргентех", яка, власне, і перемогла, запропонувавши за свій товар суму, рівнозначну оголошеній замовником — 12 тис. грн.

Договір з переможцем тендеру укладено. Згідно умов договору, "Укргентех" має поставити лабораторному центру набір реагентів для виявлення коронавірусу COVID-19 до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що за фактом закупівлі ПЛР-тестів в "Укргентеху" у Херсоні, СБУ розпочало кримінальне провадження.

Вказувалося, що держустанова закупила засоби (тести), які є нерекомендованими до використання у медзакладах на підставі досліджень вірусологічної референт-лабораторії "Центру громадського здоров’я МОЗ України".

І дійсно, ще у травні ПЛР-тести "Укргентеху" досліджували на відповідність заявленим характеристикам у ЦГЗ МОЗ.

Про це, зокрема, йшлося у листі ЦГЗ МОЗу.

"Заявлені виробником значення чутливості і специфічності даної тест-системи не підтверджені верифікаційними дослідженнями у практичних лабораторіях. З огляду на результати верифікації, використання такої тест-системи не може здійснюватися в установах охорони здоров’я для етіологічної діагностики COVID-19", - було сказано у документі центру за підсумками проведених досліджень.

Українські Національні Новини

Політика