lukashenko-bilorus-gotova-posiliti-svoyu-rol-u-vregulyuvanni-konfliktu-v-ukrayini

Лукашенко: Білорусь готова посилити свою роль у врегулюванні конфлікту в Україні

 • 9997 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. У разі, якщо президенти Росії і України досягнуто домовленості, Мінськ готовий зробити все від нього залежне для підтримки мирного процесу. Про це заявив президент Республіки Білорусь в в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Анадолу, передає УНН.

Олександр Лукашенко заявив, що білоруська сторона робить все можливе, щоб внести свій внесок у врегулювання конфлікту в Україні.

"Можливо, і не слід було робити це з мого боку, але коли я побачив, як уповільнено йде цей процес, нікудишній процес, як не виконуються Мінські домовленості, які були досягнуті, я відверто висловився: якщо домовляться два президента - Росії та України, Путін і Порошенко - і будуть бачити посилення ролі Білорусі там (бо ми рідні, ми три сестри: Росія, Білорусь і Україна), то ми готові виконати цю роль. Але нав'язуватися в миротворці, нав'язуватися в посередники - ми ніколи на це не підемо. Нам це не те що не потрібно, нам це не личить", - заявил Лукашенко.

Президент додав:

"Мета одна - мир і стабільність в районі Донбасу і Луганську і на всій Україні".

За його словами, конфлікт в Україні досі небезпечно впливає на Білорусь.

"Країна розташована поруч з нами, тому, хочу я цього чи ні, хоче білоруський народ цього чи ні, я і білоруський народ залучені в цей конфлікт", - заявив Лукашенко.

Як повідомляв УНН, Лукашенко запевнив посла ОБСЄ в готовності робити більше для миру в Україні.

Українські Національні Новини

Політика