lukashenko-khoche-otrimati-vid-rosiyi-kilka-divizioniv-kompleksu-iskander

Лукашенко хоче отримати від Росії кілька дивізіонів комплексу "Іскандер"

 • 15623 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Білорусь хотіла б отримати від Росії кілька дивізіонів оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", заявив самопроголошений президент республіки Олександр Лукашенко в інтерв'ю журналу "Національна оборона", передає УНН.

Цитата

"Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це 500 кілометрів (радіус дії), бо наш "Полонез" - до 300 кілометрів", - заявив Лукашенко в інтерв'ю.

Деталі

Лукашенко також нагадав, що на навчаннях "Захід-2021" було здійснено пуски ракет.

"Ми бачимо, де і ракетою треба завдати удару, і "Точку" задіяти, і "Бук-МБ"", - додав Лукашенко.

Білоруську армію він охарактеризував як "хорошу", "підготовлену" та "непогано озброєну". Також Лукашенко припустив, як на території Білорусі могли б розвиватися воєнні дії.

"У нас лісово-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі, - заявив Лукашенко. - Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми до цього готові".

Додамо

Спільні стратегічні навчання "Захід-2021", які відбувались на п'яти полігонах у Білорусі та дев'яти в Росії за участю 200 тисяч військових та 760 одиниць бойової техніки, закінчились 16 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу