lukashenko-na-kordoni-z-polscheyu-zayaviv-scho-ne-robit-politiku-na-migrantakh-vin-zvinuvativ-u-krizi-ukrayinu-ta-ssha

Лукашенко на кордоні з Польщею заявив, що "не робить політику на мігрантах". Він звинуватив у кризі Україну та США

 • 17575 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з мігрантами біля білорусько-польського кордону заявив, що "не робить політику на мігрантах", а в кризі винні Україна і США, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Лукашенка.

Цитата

"Ще одна тема нас турбує. Розбомбили Афганістан, знищили фактично країну. І вже не літаками, а сухопутним шляхом у західному напрямку почали рухатися афганці. Вони прагнуть пройти не тільки через Білорусь, а й через Україну. Знаючи це, Україна почала виводити війська на свій кордон, щоб перешкоджати біженцям", - заявив президент.

Деталі

За словами Лукашенка, біженці з Афганістану будуть пробувати через Україну потрапити в ЄС. Тому, щоб нібито протистояти мігрантам, українці нарощують на кордоні позиції силовиків.

Білорусь же, за словами лідера країни, не чинитиме перешкод біженцям на їхньому шляху до Євросоюзу. Він також додав, що Білорусь не гратиме і робитиме політику на долях біженців.

"Якщо ви захочете йти в західному напрямку, ми не будемо вас душити, хапати і бити. Це ваша воля. Пройдете - йдіть. Ось і вся філософія. Я знаю, що сказане мною не всім сподобається, особливо за кордоном, але це правда, вони повинні знати правду", - сказав Олександр Лукашенко.

Нагадаємо

Наприкінці травня Білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів в якості зброї в так званій гібридній війні проти ЄС. Прем'єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У рамках боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, всіх затримали. Відтоді нелегали здійснюють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Політика